Традиционалниот атлетиски настан во Охрид, познат како „Охрид Трчат“ оваа година мина во знакот на Дарио Ивановски и Биљана Кираџиева кои победија на полумаратонот на 21 километар.

Ивановски во машка конкуренција победи со време од еден час 16 минути и 23 секунди, додека кај дамите, Кираџиева на целта стигна со време од еден час 26 минути и 24 секунди.

Ова се постигнатите резултати во сите дисциплини:

21 километар

мажи:

1.Дарио Ивановски (1.16.23)

2.Атанас Анчевски (1.16.35)

3.Милош Ранчиќ (1.17.10)

жени:

1. Биљана Кираџиева (1.26.43)

2.Милјана Ристиќ (1.26.47)

3.Андријана Поп Арсова (1.29.18)

5 километри

мажи:

1.Димитар Петровски (18:54)

2.Григоријан Никовски (19.37)

3.Кристијан Стојани (19.38)

жени:

1.Бојана Наумовска (23.29)

2.Елена Даниловска (23.34)

3.Ејоне Куфе (24.37)