Дрита Ислами запиша накедонски рекорд  на 400 метри со пречки на натпреварите на  Европското екипно првенство Трета Лига кое се одржува во Лимасол и постави рекорд.

Нашата атлетичарка трката ја заврши како прва на  400 метри со пречки во групата со време на државен рекорд 57.53 секунди, подобрувањето е за повеќе од секундаи воедно е  еднакво на 1095 бода според таблицата на светската атлетика. Ислами на 29 мај оваа година го собори рекордот, сега и го подобри.