Атлетското Европско првенство кое требаше да се одржи во Париз од кон крајот на август( 25-30.08) е откажано поради состојбата со Ковид-19.

Засега нема нов датум за ЕП во Париз, проблем е што голем број на настани во овој спорт се презакажани за 2021 година и сега се бара простор за континеталниот шампионат.