Македонската атлетска репрезентација ќе ја преставуваат повеќе натпреварувачи во машка и во женска конкуренција на Евтопското тимско атлетско пренство.

Нашите најголеми адути се Кокан Ајановски, Дарио Ивановски во машка и Матеја Ефремовска и Дрита Ислами во женска конкуренција.

Познати се сите нашите учесници на собирот кој ќе се одржи во Скопје од 10 до 11 август на кое ќе учествуваат атлетичари од повеќе европски земји заедно со Атлетската асоцијација на мали земји.