Неколку месеци пред најавениот почеток на Олимписки игри, Најк е во центарот на вниманието поради најновите атлетски патики.

Според последните информации, станува збор за нова технологија која може директно да влијае по значително подобри времиња и нови светски рекорд во атлетски дисциплини.

Поранешниот олимписки првак, Ник Вилис по првата проба на новите патики изјави дека неочекувано има позитивно искуство и подобро време за 2 секунди на 1200 метри.