Изминатиот викенд во Истанбул се одржа Балканското атлетксо првенство, категоријата млади младинци, Македонија учествуваше со три претставници.

Предводени од проф. Божурка Гошевска, Албина Азири во трката на 1500м со резултат 5:39.72 го освои 6. место , Стефанија Ристеска настапи  во трката на 100м со пречки со резултат 17.68 го освои 7. место , и Гала Урдаревска во дисциплината скок во далечина со резултат 4.99 го освои 12. место .