Американската гимнастичарка Сајмон Бејлс ќе учествува на последниот натпревар на греда на Олимписките игри во Токио.

“Возбудени сме да потврдиме дека две Американки ќе се натпреваруваат во финалето на греда – Сани Ли и Сајмон Бејлс. Едвај чекаме да ве видиме”, се вели во соопштението на американскиот олимписки тим.

Бајлс се пензионираше за време на финалето на тимот по првата дисциплина, а потоа ги пропушти натпреварите во сеопфатно, скокање во височина, разбој на две височини и партер.

Подоцна изјавила дека се откажала од натпреварот со цел да го заштити своето ментално здравје.