Голема несреќа се случила на маратон во Кина откако поради силен дожд и град, 21 маратонци загинале поради неверојатното невреме.

Дел од 100 килеметарскиот маратон бил на планиннски превој на надморска висина од околу 2500 метри, а во акцијата за спас на повредените и преживеаните учествувале повеќе од 680 спасувачи.