Американката Сидни Меклафлин го освои златниот медал на трката на 400 метри со пречки на Летните олимписки игри во Токио.

Таа на целта пристигна со време од 51,46 секунди што се за 44 стотинки подобро од досегашниот светски рекорд.

До второто место пристигна Далила Мухамед а бронзена беше Фемке Бол од Холандија.