Американската атлетичарка, Далила Мухамед го надмина оставарувањето на Русинката Јулија Печонкина од пред 16 години.

Далила на националното атлетико првенство во Ајова, во дисциплината 400 метри со пречки, делницата ја истрча за 52.20 секунди што е заа 14 стотинки подобро од времето на Печонкина од 2003 година.