Македонската атлетска репрезентација ќе ја сочинуваат Јован Стојоски и Дарио Ивановски на Европското првенство во сала кое следниот месец ќе се одржи во Полска.

Ивановски на митингот во Белград на трката на 1500 метри постигна резултат од 3:44:98 минути си што го подобри личниот но и државниот рекорд за осум стотинки.

Ивановски со ова избори норма за учество на континенталниот собир во Полска.