Најдобрата српска атлетичарка, Ивана Спановиќ се опоравила во целост од повредата на ногата поради што го откажа настапот на СП во Доха.

Процесот на рехабилитација траел повеќе од 40 денови по што лекарскиот тим предводен од Јован Ѓуровиќ и дозволил на Спановиќ да тренира во полна форма.