Јапонецот Јусуке Сузуки го освои златниот медал на 50 километри брзо одење на светското првенство Доха.

Јапонецот доминарише и до златниот медал дојде со време 4:04,20, среброто го совои Португалецот Жоао Виеира со време 4:04,59. Бронзениот медал му припадна на Еван Данфи од Канда со време 4:05,02.