Кина ги освои првите три места на светското првенство во атлетика во Доха, дисциплината брзо одење, 20 километри во женска конкуренција.

За ваков историски резултат се погрижија, Хонг Лиу која со време од 1.32:53 часа го освои златото, среброто и припадна на Кејанг Шенје, бронзениот го освои Јанг Лиуџинг.