Американецот Кристијан Колмен го потврди фаворитскиот статус на трката на 100 метри на СП во Атлетика.

Колмен на целта стигна со време од 9,76 секудни и со влезе во историјата на атлетиката како спринтерот со шесто најдобро остварување на сите времиња. Рекордор и натаму е во сопственост на Усеин Боилт од 9,58 секунди.