Лианг Руи од Кина е победничка на 50 Километри брзо одење на Мундијалот во Доха. До златото дојде со време 4:23,26.

Кинезите имаа двојна радост на оваа трка, Макуо Ли го освои среброто со време 4:26,40, Италијанката Елеонора Ана Џорџи освои бронза со време 4:29,13.