На светската спортска сцена, Надја Команеци се прослави на само 14 години освојувајќи совршена десетка во двовисински разбој на Олимписки игри во Монтреал во 1976. На овој собир таа освои 5 медали а еден елемент во двовисинкиот разбој го доби и нејзиното име. За тоа во каква форма е Надја 43 години подоцна на нејзини 57 години покажува и видеото во продолжение.