Арманд Дуплантис кој е по потекло од Шведска а израснал во САД постави нов рекорд во скок со стап во сала.

Дуплантис прескокна 6,17 метри во Торун и со ова го надмина остварувањето на Лавилен од Франција од 6,16 метри.