Според информациите од Ферари кои ги објави „GazzettadelloSport“, Чарлс Леклерк потпишал договор на пет години со 9 милиони евра годишна плата.

Леклерк очигледно ставува иднина за Ферари коментира „GazzettadelloSport“ . Францинот минатата година потпиша за гигантот од Италија, сега го продолжил договорот  со извонредно голема годишна плата, има само 22 години.

Изминатата сезона настапи на 19 трки во календарот, Леклерк победи два пати, седум пати беше на пол позиција.