Светската автомобилистичка федерација, ФИА потврди дека новата сезона во Формула 1 ќе биде најдолга во историјата на овој спорт.

Следната година ќе се возат 23 трки, од 21 март за кога е закажана првата битка во Мелбург па до 6 декември кога ќе се вози на патеката во Абу Даби.

Многу работи може да се променат поради Ковид-19, но засега организаторот верува дека ова ќе биде исклучитенот интересна и неизвесна сезона.