Формула 1 го објави календарот за 71. сезона, рекордни 22 трки, две нови, сезоната започнува во март, завршува во ноември.

Новиот календар  предвидува две нови трки, во Ханој ќе се вози за ГН на Виетна, оваа трка е предвидена за 5. април, втора нова трка е за ГН на Холандија, предвидена е за 3. мај.

Сезоната започнува со трка во Австралија на 15. март и завршува во ноември во Абу Даби.

Календарот  чека на одбрување на ФИА но не се очекуваат измени во конечната верзија.