Мерцедес денеска го претставни новиот болид за  сезоната 2021, атрактивниот  „W12 E Performance“ задржа голем дел од технологијата од својот  претходник, ова за Мерцедес е гаранција за нова усшена сезона.

 

“Секогаш започнуваме од нула, ние ги дефиниравме нашите приоритети. Ние сме тим со седум титули  едно по друго, нашата цел е нова шампионска круна, не го криеме тоа, знеме дека нема д абиде лесно, но наша задача е секогаш да целиме кон првата позиција“ – изјави директорот на Мерцедес, Тото Волф.