Возачот на Мерцедес, Луис Хамилтон, минатата недела бил во контакт со Софи Трудо, сопругата на канадскиот премиер Џастин Трудо, кај која е дијагностициран Коронавирус.

Хамилтон се сликал со Софи Трудо за време на нејзината посета на Велика Британија, од каде таа и се врати со болеста.