Седумкратниот шампион во Формула 1, Луис Хамилтон ја доби титулата „Сер“ или витез и се најде на листата почесни граѓани на Велика Британија.

Кралицата, Елизабета му се заблагодари на Сер Луис Хамилтон за достигнувањата во спортот и промоцијата на кралството во светски рамки.