Трката за Големата награда на Мексико ќе се вози најмалку уште три сезони. Следната недела ќе биде потпиша нов тригодишен договор.

Со ова се потврдува и бројот на трки за следната сезона во која ќе гледаме рекордни 22 натпревари во најатрактивниот автомото спорт.

Од следната година Формула 1 ќе има и во Холандија и Виетнам.