После 35 години во календарот на Формула 1, се враќа трката за големата награда на Холандија, што ќе се вози на патеката Зандворт.

Шпекулациите околу можното враќање на оваат трка се појавија пред неколку години, но организаторите на трката во последните 12 месеци сериозно ги започнаа преговорите. Конечно, постигнат е тригодишен договор, а главен спонзор ќе биде Хајнекен.