Три трки од календарот за новата сезона во Формула 1 отпадна од конкуренција, односно нема да се возат.

Ова е официјално потврдено а станува збор за трките во Јапнија, Сингапург и Азербејџан, Календарот за новата сезона веќе претрпи низа измени а можно е да има и ново откажувања до почетокот од езоната.

Можно е на иста патека во иста земја да се возат и по повеќе од една трка за да се задржи бројот на бодови и натпреварувачки денови.