Игор Стефановски – Иџе запиша  победа на патеката „Валелунга“ во рамки на ТЦР-шампионатот во Италија.

Најдобриот македонски автомобилист стартуваше од седмата позиција, но на крајот ја победи конкуренција на патеката.

„Ова е победа за вас, за мојот тим, за моите луѓе, за Македонија“ – напиша Иџе на фејсбук.