Легендарниот Жан Тод е единствениот кој има контакт со Михаел Шумахер, здравствената состојба на Германецот по несреќата во 2013 година  е голема енигма за  целиот свет.

Тод е практично дел од семејството на Шумахер, единствен човек кој има раво да влезе во „домот“ на германецот, тој се уше е на лекување, во изјава за  „Де Телеграф“ потврди дека редовно го посетува својот голем пријател.

Редовно одам кај Михаел, заедно гледаме телевизија. Неговата борба трае, заедно со членовите на неговото семејство и докторите“ – изјави Жан Тод.

Други детали  Жан Тод не откри, особено не на прашањето дали Михаел е свесен за патот во Ф1 на својот 21 годишен син Мик.