Со оглед на минатогодишното искуство, трките во Сингапур, годинава во рамки на Формула 1 шампионатот се неизвесни.

За потсетување, истите минатата година беа заменети со трки во Муџело и Нибургринг, бидејќи како и оваа година истите се закажани во месец октомври, кој инаку е месец кој во тој дел од светот може да создаде посериозни проблеми на трасата.

Инаку, засега е сигурна трката во САД, додека исто така неизвесни се оние во Бразил и Мексико.