Оние кои ја пропуштија денешната трка од ТЦР Италија шампионатот на која нашиот Игор Иџе Стефановски го освои второто место можат да ја погледат во продолжение.

Драматично беше во последните неколку круга во кои Иџе ја загуби втората позиција откако Гвидети се послужи со неспортски потег за кој потоа беше казнет а Иџе се искачи на второто скалило на подиумот.