Луис Хамилтон и Макс Верстапен во нова борба за ГН на САД, ривалството е големо, а се потврди и на патеката во  Остин.

На вториот тренинг  летаа „искри“, имаа  дуел, болидите на Мерцедес и на Ред Бул беа во непсоредна близина, блиска средба п која  никој не отстапуваше од позицијата,  Верстапен беше изнервиран од  Хамилтон, па му покажа среден прст и го нарече идиот.