Избегната голема трагедија  на трката  „Санта Фе ТЦ2000“, во рамки на  првенството  во Аргентина која се возеше на патеката „Маркос Хуерез“.

При судар на две возила, едното се запали, притрча Херман Тестасек, кој буквално успеа да го спаси  колегата Франко Санчез.