Возачот на Формила 1, Кими Раиконен едномесечната пауза од натпреварувањата ја користи со семејството.

Наследникот на Кими, четиригодишниот син Робин одлучи да ја проба брзината и на картинг ги извозе првите кругови.

Гордиот татко се пофали на социјалните мрежи, а неодамна изјави и дека подобро за него како татко ќе биде доколку Робин се одлучи за возењето да му буде само хоби, а не работа.