Егото на спортистите некогаш предизвикува штета по нивните резултати, сличен е примерот со Андре Верисимо кој предвреме реши да ја прослави својата победа на автодромот во Бразил „Аиртон Сена“.

Трката од Супербајк во Бразил, Андре ја заврши на третото место иако имаше позиција за да биде победник.