Шесткратниот Мото ГП шампион Марк Маркез минатата година имаше сериозна повреда во Херез кога падна од моторот додека го бркаше на правата позиција Фабиот Квартараро.

Тогаш скрши коска на десната рака и ја заврши сезоната, а сега повторно падна и тоа повторно во Херез. Тоа се случи на тренинг пред четвртата трка оваа сезона.

Маркез при брзина поголема од 160 километри на час изгуби контрола над својот мотор, падна и се излизга право во оградата. Според првите информации, нема посериозни повреди и последици.