Мурад Алиев го одбележи последниот боксерскот ден во Токио на ЛОИ откако не можеше да се помири со одлуката на судиите по дуелот со Фрејзер Кларк од Велика Британија.

Според судиите на американските судии, тој поради удар во глава на противникот кога тоа е не е дозволено, беше дисквалификуван, а се правдаше со тоа дека само го одгурнал Кларк.

„Не, не, јас победив, јас! – негудуваше Алиев и протестираше по конечниот епилог.