Конор Мекгрегор повторно беше силен само на зборови и повторно во рингот заврши на патос, жестоко истепан. Овој пат пораз претрпе од Џастин Порие, кој славеше со нокаут во втората рунда.

Мекрегор борбата ја заврши со крваво лице на подот, но и со повреда на ногата, која му претрпе неколку жестоки удари, па на Мекгрегор ќе му бидат потребни 180 денови одмор.

Да не ја претрпеше повредата на ногата, Мекрегор секако би добил 45 забрана да се бори, поради нокаутот кој го претрпе.