Тајсон Фјури прифатил борба со Мајк Тајсон, ова го пренесуваат медиумите од светот откако Фјури добил и прифатил понуда за меч со „Железниот Мајк“.

Во изјава за БТ Спорт, Фјури потврдил дека прифатил понуда да ги вкрсти ракавиците со Мајк Тајсон.

„Добив телефонски повик  за егезбиски меч со Мајк, веднаш се сложив. Видов дека е можен меч меѓу Холифилд и Мајк Тајсон, помислив дека се малку стари за тоа, но кој сум јас да судам“ – изјави Фјури.