Тајсон Фјури  го нокаутираше Вајлдер  и ја заврши нивната трилогија непоразен. Веднаш по борбата во рингот, „Циганскиот крал“ имаше што да каже.

„Како што рече големиот Џон Вејн, јас сум составен од железо и челик!“, Рече Фјури и предизвика овации кај публиката на која очигледно многу и се допадна овој цитат и додаде:

“Сакам да му се заблагодарам на Господ  Исус Христос. Го славам, и тој ми ги дава овие славни победи”.

По цитатите и благодарниците, Фјури исто така се осврна на борбата и дополнително го „пецна“ Вајлдер, посочувајќи дека сега конечно потврди кој е најдобар на светот.

“Двапати бев на паркетот, не ми беше лесно, Вајлдер е силен борец. Ова беше голема борба, нема да се правдам, Вајлдер навистина ме измачуваше”, рече Фјури, додавајќи:

“Сепак, како што секогаш велам, јас сум најдобриот боксер на светот, а тој е вториот најдобар. Никогаш не се сомневајте во мене, кога е најтешко, јас сум најдобар”.