Британецот Ентоно Џошуа по победата против Бугаринот Пулев  доби експресна порака од Фјури.

Џошува по победата над Пулев не сакаше да коментира кој ќе му биде следен противник, на тоа регаираше Фјури со порака.

„Џошуа моментално се по*ра самиот по себе во текот на преносот. Избега од одговорот дали сака борба со мене. Јас сакам таква борба, сакам тој да биде мојот следен меч. Прашање на време кога ќе се видиме во рингот,  ќе го нокаутирам во две до три рунди“ – изјави Фјури