Поранешниот светски шампион во пет различни категории, Флојд Мејведер, тврди дека е во состојба да ги победи Нурмагомедов и Мекгрегор во ист ден, едниот дење, а другиот навечер.

Веќе зборував за борби со Хабиб Нурмагомедов и со Конор Мекгрегор во ист ден. Со Хабиб сум спремен да се борам дење, а со Конор навечер.

Вие ке си платите 250 долари и ќе ги гледате двата меча“.

Интересно, што ќе кажат споменатите борци за фалбата на Мејведер.