Ирскиот боксер Енди Ли, го прокоментира евентуалниот дуел меѓу Џошуа и Фјури и според него подобар од тој меч ќе излезе „ Кралот на циганите“.

„Мислам дека Џошуа се подобрува од меч во меч, но уште му фали искуство и ментално не е подготвен како Фјури. Шапмпионот секогаш се прави од внате. Мислам дека Фјури за осум рунди ќе го совлада Џошуа“- ијави Ли.

Фјури е акутелен шампион на ВБЦ појасо во супертешка категорија, додека Џошуа ги држи појасите во ВБА, ВБЦ и ИБФ.