Младинскиот репрезентативец на Македонија, Ардијан Аземи, денеска на европското првенство во Будва ќе ги вкрсти ракавиците со Русинот Владислав Комаров.

Борбата на Аземи ќе започне околу 15 часот, тој веќе обезбеди вронза со двете победи претходно на младинскиот континетален собир.

Аземи во категоријата 91 килограм со едногласна одлука на судиите го победи Јакуб Стражевски од Полска во првото коло, потоа нашиот боксер беше подобар и од  Хрватот Гацина Дује.

Линк за следење на борбата на Аземи: