Хуго Сантилан починал на 23 години по пристигнувањето во Аргентина, два дена по борбата со Едуаро Хавиер Абреу.

Сантилан беше шампион во суперлесна категорија а причина за смрта се сериозните повреди кои му ги нанел Абреу во битката која се одржи во саботата а заврши без победник.

Ова доаѓа два дена по смртта на Рускиот боксер Максим Дадашев кој беше брутално претепан од боксер од Порто Рико во рингот во Мариленд.