Евандер Холифилд најави дека ќе му се врати во рингот и покрај тоа што има 57.години и од поодамна се наоѓа во пензија. Тој сака да боксува на егзибициски мечеви, од кој приходите ќе одат во хуманитарни цели.

 

Оваа вест доаѓа веднаш по онаа дека неговиот долгогодишен ривал а денес одличен пријател, Мајк Тајсон исто така најави кам-бек во ринго, па многу веројатно овие двајца можат да ги вкрстат ракавиците во меч од егзибициски карактер.