Британскиот боксер Дилиан Вајт изјави дека Тајсон Фјури ќе се обиде да избегне меч со него за WBC титулата во тешка категорија, но доколку дојде до такво нешто тој ќе го совлада својот сонародник.

Би требало да се бори со мене без обзир тој што мисли. Ја заслужив таа борба за титулата, продолжува да се борам и да ја ризикувам својата прва позиција. Фрјури нема да се бори со мене доколку не мора. Пред неколку години договорив меѓусебен меч, но на крајот тој го одби иако речиси се беше познато“-изјави Вајт.