Ева Бродничка од Полска ја брани титулата во перолесна категорија по ВБО против Едит Матис од Аргентина.

На официјалното мерење во пресрет на борбата Бродничка „жешко“ ја бакна Матис, таа и врати со шамар, за среќа спречен е поголем инцидент.