Могамедгадџи Нуров деенска на ЕИ  во Минска во категоријата -97 кг.  ќе се бори преку репасажот за бронзен медал на игрите.

Нуров во четвртфиналето загуби од  Светскиот  и Европски првак Абдулрашид Садулаев, сега има шанса  преку победа против Михали Шабо од Унгарија да с енадева на бронзен медал на ЕИ во борење.

Борбата  меѓу македонскиот  и унграскиот репрезентативец е започнува во 10 часот.