Могамедгадџи Нуров со технички туш го победи литванскиот борач и надмоќно се пласира во 1/4 финалето на Европските игри МИНСК 2019 каде ќе се сретне со рускиот борач, светскиот и европски првак Абдулрашид Садулаев.

ФОТО: